In mijn vroegere werk als vroedvrouw en verloskundige heb ik natuurlijk een hoop kennis, ervaring en inzicht opgedaan. Dit gaat niet verloren, ook al heb ik gekozen dit werk niet meer officieel te doen. Ik sta ook niet meer ingeschreven in het BIG register. Er is een tuchtzaak geweest (ik was toen al uitgeschreven), die alleen verder bevestigd heeft wat ik zelf ook al inzag. Namelijk dat de manier waarop ik werk niet binnen onze huidige geboortezorg past.
Mijn manier van werken is gebaseerd op de autonomie van de vrouw. Ook vind het erg belangrijk om eerlijk/integer, liefdevol en transparant te zijn, zowel naar mezelf als naar de cliënt toe. Ik wil geen ruimte in mijn leven en werk inruimen voor de -in mijn opinie- onzinnigheden waar ik aan zou moeten voldoen om geregistreerd te blijven.
Verder heb ik ontdekt dat vrouwen prima in staat zijn om, samen met hun partner, zonder zorgverleners te bevallen. Sterker nog; iedere persoon die
aanwezig is bij een bevalling oefent een invloed uit. En hoe vaak is deze invloed niet disruptief? Hoe vaak worden vrouwen niet uit hun kracht gehaald en de illusie aangepraat iemand nodig te
hebben bij hun proces? Hoe vaak wordt er niet op angsten ingespeeld om mensen zorg aan te smeren die ze niet wensen?
Ik heb vrouwen en hun partners al vele malen in een proces begeleid dat uiteindelijk soms zelfs leidde tot een unassisted bevalling. Of een bevalling waarbij ik wel aanwezig was, maar niks
actiefs bijdroeg, behalve mijn aanwezigheid.
In de reviews is te vinden hoe vrouwen deze manier van 'zorg' ervoeren.
Ik leef, samen met mijn man en kinderen, in Zuid-Spanje. Op een prachtige stukje land proberen we -samen met anderen- een dorpje te creëeren. Daarnaast geef ik korte retreats over uiteenlopende
onderwerpen. Een van die onderwerpen is; voorbereiding op een bevalling in je eigen kracht.
'Op eigen kracht' kan betekenen zonder zorgverleners; alleen, of samen met je partner
en/of een goede vriend/vriendin. Het kan ook betekenen dat je de tools ontvangen hebt die je nodig hebt om volledig gehoord en gezien te worden door je zorgverlener(s) in hoe jij alles vorm wilt
geven.
Je kunt ook 1 of meer losse consulten afnemen voor en/of tijdens de zwangerschap waarin je via thetahealing, homeopathie en/of meditatie verder kunt komen in/met je zelf. Met thetahealing zijn een hoop zwangerschapskwalen en angsten voor de baring 'om te zetten' bijvoorbeeld (in dit thetahealingsboek van Herman Buurman vind je een hoop zwangerschapsziekten terug, met hun genezing erbij).
Via meditatietechnieken kan ik je helpen contact met je baby te maken op verschillende manieren.
Er is de mogelijkheid om een deel van je zwangere/bevallende/postnatale leven door te brengen op ons land. Dat kan in een zelf meegebrachte behuizing (tent/caravan) of in een zogenaamd 'bevalhuisje'/tent/yurt op het terrein (naast een aantal andere plekken), wat volledig ingericht zal zijn om in alle rust te kunnen bevallen en een fijne kraamtijd te kunnen beleven. Hierbij kan horen: een bevalbad, een baarkruk, een prive-buitendeel, een familie bed, een fijne douche en warmte via een open haard (in de winter), afhankelijk van de wensen.
Dit huisje/yurt/tent valt te boeken vanaf elk gewenst moment gedurende je zwangerschap tot maximaal 6 weken na je bevalling.
In het nazorg traject kun je kiezen of je volledige zorg wilt ontvangen met alle maaltijden en met zorg voor je eventuele andere kinderen overdag. Tijdens de dag is er dan iemand bij je aanwezig die je helpt, verzorgd en schoonmaakt. Als jij/jullie s'nachts vastlopen kun je altijd hulp inroepen.
Je kunt ook kiezen voor deels zorg, waarbij er een paar uur per dag hulp kan zijn (bijv met borstvoeding), kijken of je nog vragen of problemen hebt, etc. Er zijn geen maaltijden inbegrepen bij deze zorg.
Ook dan is er altijd s'nachts hulp in nood.
De volgende constructies zijn mogelijk:
- Alleen langskomen voor een (of meerdere) zwangerschapsconsult(en).
- Een 'in je kracht' retreat volgen.
- Alleen een zwangerschaps periode doorbrengen in het huisje/de yurt/de tent.
- Alleen bevallen in het huisje/de yurt/de tent.
- Alleen volledige- of deel- nazorg in het huisje/yurt/tent.
- Een volledige periode doorbrengen in het huisje/yurt/tent, van zwangerschap tot en met nazorg.
- Gebruik maken van de bevallings yurt, of zelf een tent of caravan meenemen om op het land te staan of iets in de omgeving huren.
Er zijn nog meer mogelijkheden; voor informatie hierover of voor het boeken van een huisje, een retreat of een consult neem contact op.
You can do it, too! Sign up for free now at https://www.jimdo.com